Hoşgeldin!

Forix Webmaster Ve Freelancer Forumu

Hemen Kayıt Ol!

Google Search Console "Dizin Oluşturuldu Ama Yollanmadı" Hatası ve Kesin Çözümü!

Users who viewed this discussion (Total:1)

Notalone

New member
Web sitenizi büyük bir özenle inşa ettiniz, içeriklerinizin arama motorlarında en iyi şekilde performans göstermesini istiyorsunuz. Ancak bir gün Google Search Console'da karşınıza çıkan "Dizin Oluşturuldu Ama Yollanmadı" hatası... İşte o an iç sesiniz devreye giriyor: "Ne yaptım da bu hata çıktı?" Aslında, bu hata, SEO dünyasında sık karşılaşılan bir durum. Anlamı ise; sayfanız Google'ın dizinlerindeyken, bir şekilde gönderim yapılmamış demek. Peki, bunu nasıl çözeceksiniz?

Hatanın altında yatan nedenleri anlamak için ilk adım, site haritanızda bir göz gezdirmek. Belki de bu sayfayı manuel olarak eklememişsinizdir. Evet, doğru duydunuz. "Abi ya, vallahi billahi unuttum" diyebilirsiniz. Google, bazen sitenizdeki sayfaları kendi başına keşfedebilir ama her zaman değil. İşte bu yüzden, site haritanızın güncel olduğundan emin olun. Yoksa, Google'ın keşfetmesi mucizeye kalır.

Gelelim teknik detaylara. URL'lerinizin robots.txt dosyasında engellenmediğini kontrol ettiniz mi? Eğer sayfanız bu dosya ile engellenmişse, Google'ın dizine eklemesi imkansız hale gelir. Bunu nasıl yapacağım diye düşünüyorsanız, Google Search Console'daki URL Denetleme Aracı'nı kullanarak test edebilirsiniz. Sonra bir de bakıyorsunuz, engellediğiniz bir şey yokmuş, oh be!

Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise, sayfanızın noindex meta etiketi taşımadığından emin olmak. Bu etiket, Google'a "Bu sayfayı dizine ekleme" talimatını verir. İşte bu yüzden, HTML kodunuzu kontrol etmekte fayda var. "Yok canım, ben öyle bir şey yapmam." demeyin. Bazen en deneyimli web uzmanları bile gözden kaçırabilir.

Son olarak, sayfanızın URL'sinin başka bir sayfaya yönlendirilip yönlendirilmediğini kontrol edin. 301 veya 302 yönlendirmeleri, sayfanızın dizine eklenmesini etkileyebilir. Yönlendirme varsa, bu durumu düzeltmek için yönlendirme zincirlerini kırmanız gerekir. "Bununla mı uğraşacağım?" diye düşünüyorsanız, evet, uğraşacaksınız. Ama sonuçta, sayfanızın doğru bir şekilde dizine eklendiğini görmek, çabanıza değer.

Unutmayın, her şey çözülür. "Dizin Oluşturuldu Ama Yollanmadı" hatası da öyle. Biraz sabır, biraz da dikkatle... Aslında, o kadar da korkutucu değil. Hem, bu tür küçük engeller, sizi daha da tecrübeli bir SEO uzmanı yapmaz mı?

Anasayfa Kayıt Ol Giriş