Hoşgeldin!

Türkiye'nin En Detaylı Forumu

Hemen Kayıt Ol!

2025 PMYO Başvuruları Başladı! Polis Olmak İsteyenler Dikkat

Users who viewed this discussion (Total:0)

Aronshire

Administrator
Yönetici
2025 yılı Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) başvuruları resmen başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan duyuruyla birlikte binlerce aday için büyük heyecan başladı. Polis olmak isteyen lise mezunu adaylar, başvuru süreciyle ilgili tüm detayları bu yazıda bulabilecek.

PMYO Nedir?​

PMYO (Polis Meslek Yüksekokulu), Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren ve polis memuru yetiştiren iki yıllık ön lisans düzeyinde bir eğitim kurumudur. Mezun olan adaylar, Emniyet teşkilatında polis memuru olarak göreve başlar.

2025 PMYO Başvuru Şartları​

Polis adaylarının PMYO başvurusu yapabilmeleri için aşağıdaki şartları sağlamaları gerekiyor:

• T.C. vatandaşı olmak
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak
  • 2025 YKS TYT sınavında en az [EGM tarafından belirlenen] taban puanı almış olmak
  • 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak (1 Ocak 2000 – 1 Ocak 2007 arası doğumlu)
  • Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak
  • Sağlık yönetmeliğine uygun olmak
  • Adli sicil ve arşiv kaydı temiz olmak
  • Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak

2025 PMYO Başvuru Tarihleri​

Başvurular 1 Ağustos 2025 itibariyle başladı ve 14 Ağustos 2025 tarihinde sona erecek. Başvurular sadece e-Devlet üzerinden yapılacak olup, elden ya da posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

PMYO Başvurusu Nasıl Yapılır?​

1. Adaylar, e-Devlet sistemi üzerinden “EGM - PMYO Başvuru” sayfasına giriş yapmalıdır.
  2. Gerekli bilgileri doldurup sistem üzerinden başvuru işlemini tamamlamalıdır.
  3. Başvuru tamamlandıktan sonra başvuru ücretinin yatırılması gerekmektedir.
  4. Daha sonra ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat süreci başlar.

PMYO 2025 Kontenjanları​

EGM’nin 2025 yılı için belirlediği kontenjanlar henüz netleşmemiştir. Ancak geçtiğimiz yıl 2.500 polis adayı alınmıştı. Bu yılın kontenjanları da benzer seviyelerde beklenmektedir.

Sık Sorulan Sorular​

PMYO başvurusu için YKS’ye girmek şart mı?​

Evet, TYT puanı zorunludur. EGM her yıl taban puanı açıklar.

PMYO’da kaç yıl eğitim veriliyor?​

Polis Meslek Yüksekokulu eğitimi 2 yıl sürer.

PMYO kadın aday alıyor mu?​

Evet. Her yıl hem kadın hem erkek aday kontenjanı açılır.

Fiziki yeterlilik sınavı zor mu?​

Dayanıklılık, hız ve koordinasyon testlerinden oluşur. Adayların öncesinde fiziksel olarak hazırlanması önerilir.

Sonuç: Polis Olma Hayaline Bir Adım Daha Yaklaş​

2025 PMYO başvuruları polis olma hayali kuran binlerce genç için büyük bir fırsat. Eğer sen de bu yolda ilerlemek istiyorsan, başvuru sürecini kaçırma ve şartları dikkatlice incele. Başvurunu zamanında yap, hayaline bir adım daha yaklaş.

Home Register Log In